Scheme loading failed. Try to reload scheme

Forum Home Forums Installation Issues SCADA-Web Installation Scheme loading failed. Try to reload scheme

Viewing 14 posts - 1 through 14 (of 14 total)
  • Author
    Posts
  • #7122
    Avatargasin
    Participant

    Hi,

    i’m install rapid scada 5.8. When i open webpage via localhost, it will show message “Scheme loading failed. Try to reload scheme” and scheme graphic that i create did not show.

    i try to reinstall again and did not create any project. i use demo project but the problem was still the same “Scheme loading failed. Try to reload scheme”. And Events tab will show “Error update Events”.

    How can i solve this problem? Please suggest.

    Image

    link image

    • This topic was modified 1 month, 1 week ago by Avatargasin.
    • This topic was modified 1 month, 1 week ago by Avatargasin.
    #7125
    MikhailMikhail
    Moderator

    Hi,

    This error means that WCF is not properly installed. Please check the enabled features like described here, and try this advice.

    #7128
    Avatargasin
    Participant

    i try as you suggest but problem still occur.

    i try to uninstall/reinstall iis and select same as your link detail but can solve problem.

    Problem was the same. When i open webstation, it will show error both scheme and table pages.

    i check my iis and see that it use asp.net 4.8. i don’t know is this a problem for this? I try to run aspnet_regiis.exe -i and it show “This option is not supported on this version of the operating system.”. i use window 10.

    Any suggest for this problem.

    here is my selection when install iis.

    iis selection

    link for image

    #7129
    MikhailMikhail
    Moderator

    The features seems correct. They are identical to my Windows 10 workstation.

    If you open http://localhost/Scada/ClientApiSvc.svc , what do you get?

    #7130
    Avatargasin
    Participant

    The result after open http://localhost/Scada/ClientApiSvc.svc

    “This localhost page can’t be found
    No webpage was found for the web address: http://localhost/Scada/ClientApiSvc.svc
    HTTP ERROR 404”.

    #7131
    MikhailMikhail
    Moderator

    Is there a file C:\SCADA\ScadaWeb\ClientApiSvc.svc ?

    #7136
    Avatargasin
    Participant

    yes, it has this file on C:\SCADA\ScadaWeb\

    #7141
    MikhailMikhail
    Moderator

    Try uninstalling the item “WCF Services” and then installing again.

    #7164
    Avatargasin
    Participant

    Yes, i try to remove all .Net framework 3.5 and 4.8 and iis setup on “Turn window on or off” then reinstall again. But problem still occur.

    #7165
    MikhailMikhail
    Moderator

    In what sequence do you install all of them after removing?

    #7168
    Avatargasin
    Participant

    I install .NetFramework at first and then iis.

    #7170
    MikhailMikhail
    Moderator

    Try uninstalling only the item “WCF Services” and then installing again.

    #7171
    Avatargasin
    Participant

    ok, i done as you suggest and now it’s work.

    thanks.

    #7173
    MikhailMikhail
    Moderator

    This was the last guess ))

Viewing 14 posts - 1 through 14 (of 14 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.