The login page of the web always prompts an error

Forum Home Forums Installation Issues The login page of the web always prompts an error

Viewing 13 posts - 1 through 13 (of 13 total)
  • Author
    Posts
  • #11561
    grhsc
    Participant

    Hi, I am trying to use Rapid SCADA V6,
    I confirm that I have installed it exactly according to the steps of this manual,


    https://drive.google.com/file/d/1UKtnVXfUqx0yaLP6yDJabRb-N3JPpuOA/view?usp=share_link

    But after running, once I uploaded the project, there is always such a prompt when I log in for the first time

    https://drive.google.com/file/d/1tKqB4epVIkIoed-pDh4uKBsP7RAgbTR2/view?usp=share_link

    And in the administrator, Webstation is not avalible, I click start/stop/restart, it will have a successful prompt, but it still doesn’t work

    https://drive.google.com/file/d/1xrFeeMrgbrZ0P9vxp78vEK8ulz_xr3-0/view?usp=share_link

    Is there a step I’m missing? thank you for your help!

    • This topic was modified 1 year, 3 months ago by grhsc.
    #11563
    grhsc
    Participant

    I tried to include pictures but failed, so please click the link to see pictures, thanks

    https://drive.google.com/file/d/1tKqB4epVIkIoed-pDh4uKBsP7RAgbTR2/view?usp=share_link

    • This reply was modified 1 year, 3 months ago by grhsc.
    • This reply was modified 1 year, 3 months ago by Mikhail.
    #11566
    Mikhail
    Moderator

    Hi,
    In general, you are on the right way.
    “Not available” status is OK. That means that the Webstation app does not support providing status.
    After restart, some time is needed to be able to login.
    If after 10 seconds you can’t login, check the Webstation log in the Administrator app for errors.

    #11581
    grhsc
    Participant

    Hello Mikhail

    I believe the reason for my error message is exactly what your analysis turned out to be.
    But there is a difference, it is not 10s, but a long time, I have observed many times.
    If I don’t refresh the page, it will always have this error message, until I refresh the page again, I can see Webstation 6.0.0.0 started from the log.

    It doesn’t seem very friendly, if I always need to manually refresh once after uploading.

    Is my case a special case?

    From the log below you can see
    From 2022-11-18 16:48:13 I manually re-refreshed the page, Webstation started to start

    —————————

    2022-11-18 16:45:44 [SCADA6][SCADA6$][ACT] Plugin PlgWebPage 6.0.0.0 loaded from file C:\Program Files\SCADA\ScadaWeb\PlgWebPage.dll
    2022-11-18 16:45:44 [SCADA6][SCADA6$][ACT] Plugin PlgScheme: Retrieve scheme components from the installed plugins
    2022-11-18 16:45:44 [SCADA6][SCADA6$][ACT] Plugin PlgScheme: Added components from the PlgSchBasicComp plugin
    2022-11-18 16:45:44 [SCADA6][SCADA6$][ACT] Receive the configuration database
    2022-11-18 16:45:49 [SCADA6][SCADA6$][ACT] The configuration database has been received successfully
    2022-11-18 16:45:49 [SCADA6][SCADA6$][INF] The application is ready for operating
    2022-11-18 16:46:18 [SCADA6][SCADA6$][ACT] Webstation is stopped
    ——————————————————————————–
    ——————————————————————————–
    2022-11-18 16:48:13 [SCADA6][SCADA6$][ACT] Webstation 6.0.0.0 started
    2022-11-18 16:48:13 [SCADA6][SCADA6$][ACT] Storage FileStorage 6.0.0.0 loaded from file C:\Program Files\SCADA\ScadaWeb\FileStorage.dll
    2022-11-18 16:48:13 [SCADA6][SCADA6$][ACT] Plugin PlgChart 6.0.0.0 loaded from file C:\Program Files\SCADA\ScadaWeb\PlgChart.dll
    2022-11-18 16:48:13 [SCADA6][SCADA6$][ACT] Plugin PlgMain 6.0.0.0 loaded from file C:\Program Files\SCADA\ScadaWeb\PlgMain.dll
    2022-11-18 16:48:13 [SCADA6][SCADA6$][ACT] Plugin PlgScheme 6.0.0.0 loaded from file C:\Program Files\SCADA\ScadaWeb\PlgScheme.dll
    2022-11-18 16:48:13 [SCADA6][SCADA6$][ACT] Plugin PlgSchBasicComp 6.0.0.0 loaded from file C:\Program Files\SCADA\ScadaWeb\PlgSchBasicComp.dll
    2022-11-18 16:48:13 [SCADA6][SCADA6$][ACT] Plugin PlgWebPage 6.0.0.0 loaded from file C:\Program Files\SCADA\ScadaWeb\PlgWebPage.dll
    2022-11-18 16:48:13 [SCADA6][SCADA6$][ACT] Plugin PlgScheme: Retrieve scheme components from the installed plugins
    2022-11-18 16:48:13 [SCADA6][SCADA6$][ACT] Plugin PlgScheme: Added components from the PlgSchBasicComp plugin
    2022-11-18 16:48:13 [SCADA6][SCADA6$][ACT] Receive the configuration database
    2022-11-18 16:48:18 [SCADA6][SCADA6$][ACT] The configuration database has been received successfully
    2022-11-18 16:48:18 [SCADA6][SCADA6$][INF] The application is ready for operating

    #11614
    Mikhail
    Moderator

    Hello,

    2022-11-18 16:48:13 [SCADA6][SCADA6$][ACT] Webstation 6.0.0.0 started
    ...
    2022-11-18 16:48:18 [SCADA6][SCADA6$][INF] The application is ready for operating

    It takes 5 seconds, which is good. The web app is started when a request is initiated by a browser, so you need to click the refresh button after uploading configuration.
    This behavior is on Windows. Linux web service does not need user action.

    #11634
    grhsc
    Participant

    sorry, I want to say here is that when the project is uploaded, it keeps stopping.
    It’s been 2 minutes and it still won’t start the Webstation
    —————————
    2022-11-18 16:45:49 [SCADA6][SCADA6$][ACT] The configuration database has been received successfully
    2022-11-18 16:45:49 [SCADA6][SCADA6$][INF] The application is ready for operating
    2022-11-18 16:46:18 [SCADA6][SCADA6$][ACT] Webstation is stopped
    ——————————————————————————–

    It’s been 2 minutes and it still won’t start the Webstation. 16:46:18

    Webstation can only be started if the page is manually refreshed. 16:48:13
    Is it possible to add automatic start of Webstation after the upload? Instead of refreshing it manually after each update, obviously manual refreshing is not user-friendly

    ——————————————————————————–
    2022-11-18 16:48:13 [SCADA6][SCADA6$][ACT] Webstation 6.0.0.0 started
    2022-11-18 16:48:13 [SCADA6][SCADA6$][ACT] Storage FileStorage 6.0.0.0 loaded from file C:\Program Files\SCADA\ScadaWeb\FileStorage.dll

    #11641
    Mikhail
    Moderator

    If a Windows user already logged in and watch an opened scheme, the web app will start because of web page activity.

    If no one watch web pages, the web app will not start on Windows.
    You can add extra script into SCADA\ScadaWeb\svc_start.bat to make a web request bu adding curl http://localhost:10080

    #11952
    grhsc
    Participant

    Sorry to bring this up again because it’s a little different.

    This error message still appears when RapidSCADA is running, not after re-uploading the project. According to the logs, if no one is using it (this is my guess, because it’s just my personal test) Webstation is stopped after 30 minutes
    It’s like a PC that goes into sleep mode over time if no one is using it. why?

    ——————————————————————————–
    2023-01-13 15:03:45 [DESKTOP-OAT2BS9][DESKTOP-OAT2BS9$][ACT] Webstation 6.0.0.0 started
    2023-01-13 15:03:45 [DESKTOP-OAT2BS9][DESKTOP-OAT2BS9$][ACT] Storage FileStorage 6.0.0.0 loaded from file C:\Program Files\SCADA\ScadaWeb\FileStorage.dll
    2023-01-13 15:03:45 [DESKTOP-OAT2BS9][DESKTOP-OAT2BS9$][ACT] Plugin PlgChart 6.0.0.0 loaded from file C:\Program Files\SCADA\ScadaWeb\PlgChart.dll
    2023-01-13 15:03:45 [DESKTOP-OAT2BS9][DESKTOP-OAT2BS9$][ACT] Plugin PlgMain 6.0.0.0 loaded from file C:\Program Files\SCADA\ScadaWeb\PlgMain.dll
    2023-01-13 15:03:46 [DESKTOP-OAT2BS9][DESKTOP-OAT2BS9$][ACT] Plugin PlgScheme 6.0.0.0 loaded from file C:\Program Files\SCADA\ScadaWeb\PlgScheme.dll
    2023-01-13 15:03:46 [DESKTOP-OAT2BS9][DESKTOP-OAT2BS9$][ACT] Plugin PlgSchBasicComp 6.0.0.0 loaded from file C:\Program Files\SCADA\ScadaWeb\PlgSchBasicComp.dll
    2023-01-13 15:03:46 [DESKTOP-OAT2BS9][DESKTOP-OAT2BS9$][ACT] Plugin PlgWebPage 6.0.0.0 loaded from file C:\Program Files\SCADA\ScadaWeb\PlgWebPage.dll
    2023-01-13 15:03:46 [DESKTOP-OAT2BS9][DESKTOP-OAT2BS9$][ACT] Plugin PlgScheme: Retrieve scheme components from the installed plugins
    2023-01-13 15:03:46 [DESKTOP-OAT2BS9][DESKTOP-OAT2BS9$][ACT] Plugin PlgScheme: Added components from the PlgSchBasicComp plugin
    2023-01-13 15:03:46 [DESKTOP-OAT2BS9][DESKTOP-OAT2BS9$][ACT] Receive the configuration database
    2023-01-13 15:03:51 [DESKTOP-OAT2BS9][DESKTOP-OAT2BS9$][ACT] The configuration database has been received successfully
    2023-01-13 15:03:51 [DESKTOP-OAT2BS9][DESKTOP-OAT2BS9$][INF] The application is ready for operating
    2023-01-13 15:19:49 [DESKTOP-OAT2BS9][DESKTOP-OAT2BS9$][ACT] User admin is logged out, IP 192.168.31.139
    2023-01-13 15:40:44 [DESKTOP-OAT2BS9][DESKTOP-OAT2BS9$][ACT] Webstation is stopped
    ——————————————————————————–
    ——————————————————————————–
    2023-01-13 18:07:18 [DESKTOP-OAT2BS9][DESKTOP-OAT2BS9$][ACT] Webstation 6.0.0.0 started
    2023-01-13 18:07:18 [DESKTOP-OAT2BS9][DESKTOP-OAT2BS9$][ACT] Storage FileStorage 6.0.0.0 loaded from file C:\Program Files\SCADA\ScadaWeb\FileStorage.dll
    2023-01-13 18:07:19 [DESKTOP-OAT2BS9][DESKTOP-OAT2BS9$][ACT] Plugin PlgChart 6.0.0.0 loaded from file C:\Program Files\SCADA\ScadaWeb\PlgChart.dll
    2023-01-13 18:07:19 [DESKTOP-OAT2BS9][DESKTOP-OAT2BS9$][ACT] Plugin PlgMain 6.0.0.0 loaded from file C:\Program Files\SCADA\ScadaWeb\PlgMain.dll
    2023-01-13 18:07:19 [DESKTOP-OAT2BS9][DESKTOP-OAT2BS9$][ACT] Plugin PlgScheme 6.0.0.0 loaded from file C:\Program Files\SCADA\ScadaWeb\PlgScheme.dll
    2023-01-13 18:07:19 [DESKTOP-OAT2BS9][DESKTOP-OAT2BS9$][ACT] Plugin PlgSchBasicComp 6.0.0.0 loaded from file C:\Program Files\SCADA\ScadaWeb\PlgSchBasicComp.dll
    2023-01-13 18:07:19 [DESKTOP-OAT2BS9][DESKTOP-OAT2BS9$][ACT] Plugin PlgWebPage 6.0.0.0 loaded from file C:\Program Files\SCADA\ScadaWeb\PlgWebPage.dll
    2023-01-13 18:07:19 [DESKTOP-OAT2BS9][DESKTOP-OAT2BS9$][ACT] Plugin PlgScheme: Retrieve scheme components from the installed plugins
    2023-01-13 18:07:19 [DESKTOP-OAT2BS9][DESKTOP-OAT2BS9$][ACT] Plugin PlgScheme: Added components from the PlgSchBasicComp plugin
    2023-01-13 18:07:19 [DESKTOP-OAT2BS9][DESKTOP-OAT2BS9$][ACT] Receive the configuration database
    2023-01-13 18:07:24 [DESKTOP-OAT2BS9][DESKTOP-OAT2BS9$][ACT] The configuration database has been received successfully
    2023-01-13 18:07:24 [DESKTOP-OAT2BS9][DESKTOP-OAT2BS9$][INF] The application is ready for operating
    2023-01-13 18:37:17 [DESKTOP-OAT2BS9][DESKTOP-OAT2BS9$][ACT] Webstation is stopped
    ——————————————————————————–

    #11954
    Mikhail
    Moderator

    if no one is using it (this is my guess, because it’s just my personal test) Webstation is stopped after 30 minutes

    That’s true. This is how IIS works by default.
    Open IIS management console, find application pool ScadaAppPool advanced options, and try to find a parameter to always run.
    Let us know about the result, please.

    #11964
    grhsc
    Participant

    Yes, when set up according to your method, it works perfectly, thank you very much

    #11968
    Mikhail
    Moderator

    What parameter we need to change in the app pool options?

    #11974
    grhsc
    Participant

    I changed 3 parameters:

    Ceneral->Start Mode: AlwaysRunning
    Process Model -> idle T/ime-out(minutes): 0
    Recycling -> Regular Time Interval:0

    #11975
    Mikhail
    Moderator

    Thank you.

Viewing 13 posts - 1 through 13 (of 13 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.