Mqtt communication doesn’t work at autostart

Forum Home Forums Runtime Bugs Communicator Bugs Mqtt communication doesn’t work at autostart

Tagged: ,

Viewing 11 posts - 1 through 11 (of 11 total)
  • Author
    Posts
  • #9452
    Jure
    Participant

    Hello,

    at server start I automatically start Mqtt Mosquito broker and Mqtt client which sends PLC data. At every server restart RP can’t open connection with Mosquito:

    Error reconnecting: Object reference not set to an instance of an object.

    I found out that to solve the error I need to restart communicator, after that it works fine.

    #9463
    Mikhail
    Moderator

    Hello,

    What version of KpMqtt do you use?

    #9464
    Jure
    Participant

    Last version from Github:
    It says that was created 10.5.2021

    #9475
    Mikhail
    Moderator

    I will check and write in this topic.

    #9478
    Jure
    Participant

    Maybe some more info that could help. We didn’t had this problem on Win10, but only now that we are using Win 2019 server.

    #9479
    Mikhail
    Moderator

    Please provide the communication line log from server restart to “Error reconnecting” message.

    • This reply was modified 8 months, 3 weeks ago by Mikhail.
    #9481
    Jure
    Participant

    I hope that this will be ok: https://pastebin.com/j9yFp0nG

    #9486
    Mikhail
    Moderator

    It makes sense. Thanks.

    #9488
    Mikhail
    Moderator

    Please try the KpMqtt update. Does it help?

    #9489
    Jure
    Participant

    I made server restart and it works now. Thank you for quick response.

    #9490
    Mikhail
    Moderator

    🙂

Viewing 11 posts - 1 through 11 (of 11 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.