Scheme loading failed. Try to reload scheme

Forum Home Forums Installation Issues Scheme loading failed. Try to reload scheme

This topic contains 9 replies, has 3 voices, and was last updated by Mikhail Mikhail 1 month, 2 weeks ago.

Viewing 10 posts - 1 through 10 (of 10 total)
  • Author
    Posts
  • #2985

    piotrekup
    Participant

    Hallo,
    I have installed Rapid SCADA, unfortunately when I’am trying to look at schematic I can see error message: “Scheme loading failed. Try to reload scheme” (picture below)
    error

    Table view looks ok:

    Installation options:
    Installation
    Windows features options:
    Windows config1
    Windows config2
    Do you have any suggestions what can I try to solve my issue?

    • This topic was modified 3 months, 3 weeks ago by  piotrekup.
    #2987

    piotrekup
    Participant

    • This reply was modified 3 months, 3 weeks ago by  piotrekup.
    #2989

    piotrekup
    Participant

    I have tried to install the Rapid SCADA 5.5.0 on another Windows 8 and I have the same error. (I would like to merge and edit my post, is it possible? )

    #2990
    Mikhail
    Mikhail
    Moderator

    Hi,
    If you download Rapid SCADA 5.5.0 before the 26 of December:
    “There were 2 outdated files in the package: PlgScheme.dll, ScadaSchemeCommon.dll. The issue is now fixed. Download the distributive again and update these files.”
    It was written here.

    If it doesn’t help, press F12 in browser and make a screenshot of errors in the Console tab.

    I would like to merge and edit my post, is it possible?

    Do you have the Edit link above your post?

    #2991

    piotrekup
    Participant

    Thank you Mikhail, that was it. I downloaded it once again, and after reinstall it’s working now.

    I had edit link but it disappeared after few minutes.

    #2992
    Mikhail
    Mikhail
    Moderator

    I had edit link but it disappeared after few minutes.

    The forum engine works so.

    #3253

    jeeslo
    Participant

    Hello Mikhail!

    I have the same problem “Scheme loading failed Try to reload scheme”
    the difference is that since you upgraded to the rapidscada version 5.5.0, the problem presented itself. And of 10 network PCs, only 4 of them have problems. I have deleted the images, navigation and cache of wed browser and the problem continues.

    Will the web navigator be? or the new rapidscada version?

    PD: Everything works great before the update

    regard

    #3259
    Mikhail
    Mikhail
    Moderator

    Hi,
    Try open a scheme and press Ctrl+F5 on problem computers. Also try another browser that is not used before with the old version of the web app.

    #3263

    jeeslo
    Participant

    Hi!

    I found the problem, my antivirus was blocked traffic and did not let load some schemes.

    regards

    #3265
    Mikhail
    Mikhail
    Moderator

    Hi!
    Interesting. What antivirus do you use?

Viewing 10 posts - 1 through 10 (of 10 total)

You must be logged in to reply to this topic.