Installation of Webstation plugins

Forum Home Forums Installation Issues SCADA-Web Installation Installation of Webstation plugins

This topic contains 27 replies, has 3 voices, and was last updated by Avatar chriskkelly 1 day, 9 hours ago.

Viewing 13 posts - 16 through 28 (of 28 total)
  • Author
    Posts
  • #6140
    Avatar
    chriskkelly
    Participant

    Hi I installed extra scheme plugins and enable it in plugins but everytime i logout of rapid scada or restart pc it disables it requiring me to activate it again. It is also not showing in scheme editor. I copied the required .dll in to scada web bin and web files into webscada plugins file.

    #6141
    Mikhail
    Mikhail
    Moderator

    Hi,
    The solution is simple – you need to download the web application settings into your project. When you upload the project, the settings on the host are overridden.

    #6143
    Avatar
    chriskkelly
    Participant

    what do you mean how do i download web application settings?

    #6145
    Avatar
    chriskkelly
    Participant

    downloaded and have PlgSchExtraComp_Reg.xml but can’t see them in scheme editor.

    #6148
    Mikhail
    Mikhail
    Moderator

    what do you mean how do i download web application settings?

    Click the Download Configuration button in the Administrator app.

    downloaded and have PlgSchExtraComp_Reg.xml but can’t see them in scheme editor

    You don’t need this file in the editor.

    #6151
    Avatar
    chriskkelly
    Participant

    any ideas why they are not showing in scheme editor?

    #6153
    Mikhail
    Mikhail
    Moderator

    What are not shown?

    #6155
    Avatar
    chriskkelly
    Participant

    Any of extra components in scheme editor despite downloading it to my project.

    #6156
    Mikhail
    Mikhail
    Moderator

    Please check C:\SCADA\ScadaSchemeEditor\Log\ScadaSchemeEditor.log for additional information. When the editor starts, it loads all the components. In case of any error, it writes to the log file.

    #6158
    Avatar
    chriskkelly
    Participant

    2019-12-04 21:49:17 <WIN-E67EIJHEJ5K><Administrator><ACT> Initialize common data of Scheme Editor

    2019-12-04 21:49:17 <WIN-E67EIJHEJ5K><Administrator><ACT> Load components from files
    2019-12-04 21:49:17 <WIN-E67EIJHEJ5K><Administrator><ACT> Components are loaded from the file C:\SCADA\ScadaWeb\bin\PlgSchBasicComp.dll

    2019-12-04 21:49:18 <WIN-E67EIJHEJ5K><Administrator><ERR> Error loading the plugin assembly C:\SCADA\ScadaWeb\bin\PlgSchExtraComp.dll:

    Could not load file or assembly ‘file:///C:\SCADA\ScadaWeb\bin\PlgSchExtraComp.dll’ or one of its dependencies. Operation is not supported. (Exception from HRESULT: 0x80131515)

    2019-12-04 21:49:18 <WIN-E67EIJHEJ5K><Administrator><ACT> WCF service is started
    2019-12-06 20:32:21 <WIN-E67EIJHEJ5K><Administrator><ACT> WCF service is stopped
    2019-12-06 20:32:21 <WIN-E67EIJHEJ5K><Administrator><ACT> Scheme Editor is shutdown

    #6159
    Avatar
    chriskkelly
    Participant

    2019-12-06 20:38:27 <WIN-E67EIJHEJ5K><Administrator><ACT> Initialize common data of Scheme Editor
    2019-12-06 20:38:27 <WIN-E67EIJHEJ5K><Administrator><ACT> Load components from files
    2019-12-06 20:38:27 <WIN-E67EIJHEJ5K><Administrator><ACT> Components are loaded from the file C:\SCADA\ScadaWeb\bin\PlgSchBasicComp.dll
    2019-12-06 20:38:27 <WIN-E67EIJHEJ5K><Administrator><ERR> Error loading the plugin assembly C:\SCADA\ScadaWeb\bin\PlgSchExtraComp.dll:
    Could not load file or assembly ‘file:///C:\SCADA\ScadaWeb\bin\PlgSchExtraComp.dll’ or one of its dependencies. Operation is not supported. (Exception from HRESULT: 0x80131515)
    2019-12-06 20:38:27 <WIN-E67EIJHEJ5K><Administrator><ACT> WCF service is started
    2019-12-06 20:38:57 <WIN-E67EIJHEJ5K><Administrator><ACT> WCF service is stopped
    2019-12-06 20:38:57 <WIN-E67EIJHEJ5K><Administrator><ACT> Scheme Editor is shutdown

    #6162
    Mikhail
    Mikhail
    Moderator

    Try unblocking PlgSchExtraComp.dll

    #6163
    Avatar
    chriskkelly
    Participant

    Nope even with user permissions set to max on all users still getting this error
    it seems to be able to load basic components fine.

Viewing 13 posts - 16 through 28 (of 28 total)

You must be logged in to reply to this topic.