Rapid SCADA on Orange Pi 2 plus

Forum Home Forums Rapid SCADA on Raspberry Pi Rapid SCADA on Orange Pi 2 plus

This topic contains 11 replies, has 2 voices, and was last updated by Mikhail Mikhail 1 year, 4 months ago.

Viewing 12 posts - 1 through 12 (of 12 total)
  • Author
    Posts
  • #1078

    JonatasP
    Participant

    Hi,

    I’m trying to use the “Rapid Scada” with an “Orange Pi 2 Plus” card,i followed the tuturial installation. When I try to connect with the login and passwords that i set, I get the following error:
    Unable to login: Server is unavailable.
    How to solve?

    #1079
    Mikhail
    Mikhail
    Moderator

    Hi,

    Look at C:\SCADA\ScadaServer\Log
    What are in log files?

    I strongly recommend to use RAM drives for log folders in case of using SD card.

    #1080

    JonatasP
    Participant

    In Linux the log is located in “/ etc / scada / Scada Server / log / ScadaServer / Svc.log” right?
    The content is as follows:

    2016-05-05 08:51:04 <orangepiplus2><root><ACT> ScadaServerService 4.5.0.5 is started
    2016-05-05 08:51:05 <orangepiplus2><root><ACT> Check the existence of the data directories is completed successfully
    2016-05-05 08:51:05 <orangepiplus2><root><ACT> Check the existence of the configuration database files is completed successfully
    2016-05-05 08:51:06 <orangepiplus2><root><ACT> Input channels are read from the configuration database. Active channel count: 14
    2016-05-05 08:51:06 <orangepiplus2><root><ACT> Ouput channels are read from the configuration database
    2016-05-05 08:51:06 <orangepiplus2><root><ACT> Users are read from the configuration database
    2016-05-05 08:51:06 <orangepiplus2><root><ACT> Formulas are read from the configuration database
    2016-05-05 08:51:08 <orangepiplus2><root><ERR> Error compiling the source code of the formulas: 
    Line 79, column 31: error CS0589: Internal compiler error during parsingSystem.FormatException: Input string was not in the correct format
    Line 0, column 0: error :   at System.Double.Parse (System.String s, NumberStyles style, IFormatProvider provider) [0x00000] in <filename unknown>:0 
    Line 0, column 0: error :   at Mono.CSharp.Tokenizer.adjust_real (TypeCode t, Location loc) [0x00000] in <filename unknown>:0 
    Line 0, column 0: error :   at Mono.CSharp.Tokenizer.is_number (Int32 c, Boolean dotLead) [0x00000] in <filename unknown>:0 
    Line 0, column 0: error :   at Mono.CSharp.Tokenizer.xtoken () [0x00000] in <filename unknown>:0 
    Line 0, column 0: error :   at Mono.CSharp.Tokenizer.token () [0x00000] in <filename unknown>:0 
    Line 0, column 0: error :   at Mono.CSharp.CSharpParser.yyparse (yyInput yyLex) [0x00000] in <filename unknown>:0 
    Line 0, column 0: error :   at Mono.CSharp.CSharpParser.parse () [0x00000] in <filename unknown>:0 
    See the file /etc/scada/ScadaServer/Log/CalcEngine.cs with the source code
    2016-05-05 08:51:09 <orangepiplus2><root><ERR> Normal program execution is impossible.
    #1081

    JonatasP
    Participant

    The SO is installed in internal memory of Orange Pi.

    #1082
    Mikhail
    Mikhail
    Moderator

    Such error appears on Germany localization because of Mono bug. What OS culture do you use?

    #1083

    JonatasP
    Participant

    The operational system is armbian(in english), but the locations and language are portuguese-brazil -charset UTF8.
    What i can do to solve the problem?

    #1086
    Mikhail
    Mikhail
    Moderator

    Do you use comma as decimal separator?
    I think the most simple way to switch location and language back to English and check whether error disappear or not.

    #1087
    Mikhail
    Mikhail
    Moderator

    The cause that Mono can’t compile the line 79
    initialCmdVal = 0.0;
    that is shown in ScadaServer/Log/CalcEngine.cs

    #1095

    JonatasP
    Participant

    There is no possibility to make an adjustment in the software to fix it?
    I will switch location and language back to english, in the meantime.

    #1096
    Mikhail
    Mikhail
    Moderator

    First of all, let’s make sure about the reason. Please write about the result after changing localization.

    #1105

    JonatasP
    Participant

    First of all, let’s make sure about the reason. Please write about the result after changing localization.

    Changed language using:
    sudo dpkg-reconfigure locales
    from pt_BR.UTF-8 UTF-8
    to en_US.UTF-8 UTF-8
    And now i can sucesfull login in rapid scada.

    #1108
    Mikhail
    Mikhail
    Moderator

    Thank you for the info.
    The issue is entered in the tracker in order to be resolved in the future.

Viewing 12 posts - 1 through 12 (of 12 total)

You must be logged in to reply to this topic.