Any questions about Rapid SCADA and Raspberry Pi

Forum Home Forums Rapid SCADA on Raspberry Pi Any questions about Rapid SCADA and Raspberry Pi

Tagged: 

This topic contains 55 replies, has 8 voices, and was last updated by Mistral Mistral 1 week ago.

Viewing 15 posts - 31 through 45 (of 56 total)
  • Author
    Posts
  • #448

    ASA
    Participant

    Hi

    I should clarify the info I sent you was from a third party software looking at the signals recived by com port the problem I am haveing is the modbus first register is not the one I typed in if I change it the out put allso changes however it is all over the place the no of registers is allso wrong however all other relevent data is correct eg the device Id and function code as for the log ill attach it bellow.

    Asa

    #451
    Mikhail
    Mikhail
    Moderator

    Hi,
    Please look the file /etc/scada/ScadaComm/Log/lineXXX.log
    (where XXX – your communication line number)
    for the addition information

    #455

    ASA
    Participant

    The only error in the log is as follows it is listed multiple times

    Date and time communication session with device 100 “A/W PLC”, type kpmodbus address 100 call number 100
    Request element group
    Send (8): 64 04 00 0A 00 16 58 33
    Receive (0/5) :
    Communication error

    Now the device was not attached however it would not work anyway with those registers as they are unused.

    Hope this helps

    Asa

    #456

    ASA
    Participant

    Ok with the info above I have adjusted the .xml file address to 10 to see if there was a change in the signals received there was

    The program log states it sent : 64 04 00 0A 00 16 58 33
    That is correct however

    In reality it sent :64 04 80 85 80 8b AC E6

    Asa

    #458
    Mikhail
    Mikhail
    Moderator

    Seems that problems are in the USB adapter or the wires. If you connect this adapter to Windows computer, does it work correctly?

    #459

    ASA
    Participant

    Yes it works correctly on windows i have tested the whole system on windows and it works.

    Asa

    #460

    ASA
    Participant

    What I don’t get is how some of the command is correct but the rest is all wrong.

    #468
    Mikhail
    Mikhail
    Moderator

    It seems like problems in the equipment.

    #474

    dejan
    Participant

    Hi Mikhail,

    Is it possible to use Rapid Scada with Windows 10 IoT on Raspi? I guess running Scada Web could be a problem (not sure whether there is IIS for Windows 10 IoT), but having just Communicator and Server working would also be quite nice.

    Dejan

    #475
    Mikhail
    Mikhail
    Moderator

    Hi Dejan,

    I’m sure, it is possible, but hasn’t be done before. If you’d like to do it, I’ll try to help you.

    #480

    dejan
    Participant

    Thanks Mikhail, I’ll try it when I have some time.

    Dejan

    #643

    mails2saurabh
    Participant

    Can rapid scada be installed in Windows 10 IoT core on Raspberry pi 2?? Will it support scada web component?? Need info to select for my project.

    #645
    Mikhail
    Mikhail
    Moderator

    Most likely SCADA-Server and SCADA-Communicator can be installed on Windows 10 IoT on Raspberry, but I have no information about such experience. I think that SCADA-Web requires some modifications to work on Win 10 IoT. If you decide to try it, I’ll help you.
    At the moment Rapid SCADA is tested on Raspbian.

    #649

    mails2saurabh
    Participant

    Thanks for reply. Is it tested for full functionality on raspbian ??

    #652
    Mikhail
    Mikhail
    Moderator

    As a restriction: scheme views do not work for now, table views and charts are OK. This issue will be taken into account in the future version of SCADA-Web.
    Classic OPC of cource does not work on Raspbian bacause it is based on DCOM.

Viewing 15 posts - 31 through 45 (of 56 total)

You must be logged in to reply to this topic.